Центристкият лагер на френския президент Еманюел Макрон започва седмицата преди

...
Центристкият лагер на френския президент Еманюел Макрон започва седмицата преди
Коментари Харесай

Центристите на Макрон с минимална преднина след първи тур на парламентарните избори

Центристкият лагер на френския президент Еманюел Макрон стартира седмицата преди решаващия втори тур на изборите за долна камара на Народното събрание с минимална преднина пред левицата, сочат резултатите от първия тур в неделя , заяви Ройтерс.

Алиансът на центристките партии " Заедно “ на Макрон завоюва 25,75 % от гласовете, сочат данни на вътрешното министерство, а алиансът на левицата Нов екологичен и обществен национален съюз (НЕСНС) отпред с Жан-Люк  Меланшон се класира на второ място с 25,66 %.

Мануел Бомпар, един от авторитетните съдружници на Меленшон, който самичък се кандидатира за народен представител в Марсилия, сложи под въпрос достоверността на резултатите.

„ Предупреждавам за нова операция от страна на Дармание ", съобщи през днешния ден в Tуитър Бомпар, говорейки за министъра на вътрешните работи Жералд Дарманен. Според Бомпар съюзът на левицата спечелил към 200 000 гласа повече, които не са били регистрирани в окончателните резултати, само че не показва никакви доказателство в поддръжка на изказванието си.

Въпреки че алиансът на Макрон е в добра позиция да си обезпечи с огромна разлика максимален брой места, главните социологически изследвания демонстрират, че на втория тур президентът към момента може да загуби въздействието си в Народното събрание. Според прогнозата на социологическия институт " Елаб " „ Заедно “ може да завоюва сред 260 и 300 места (абсолютното болшинство се обезпечава от  289 депутати),  а левицата може да има 170-220 места, което е доста нарастване спрямо 2017 година Конкурентната социологическа организация Ипсос чака „ Заедно “ да завоюва от 255 до 295 места.

На фона на необузданата инфлация, която покачва разноските за живот и на процедура орязва заплатите Макрон се бори на парламентарните избори да се възползва от настройките, довели до преизбирането му през април.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР