Централното разузнавателно управленияе на САЩ разсекрети някои детайли от работната

...
Централното разузнавателно управленияе на САЩ разсекрети някои детайли от работната
Коментари Харесай

ВВС: Бъдещата шефка на ЦРУ е работила дълги години под прикрите в Русия

Централното разследващо управленияе на Съединени американски щати разсекрети някои елементи от работната биография на основния кандидат за поста шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ - Джина Хаспел. Тя може да стане освен първата жена на поста, само че и първият шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ, който е служил под прикритие в Русия.

В биографичната справко, оповестена на уеб страницата на Централно разузнавателно управление на САЩ, се оповестява, че Хаспел, която стартира кариерата си в Централно разузнавателно управление на САЩ през 1985 година, през 90-те е служила в европейското и евразийското поделение, като е следила съветското направление.

В Централно разузнавателно управление на САЩ не утомняват съответно в кои страни е служила Хаспъл, само че по информация на Военновъздушни сили тя е била " в 15 годишна тойна командировка в Русия ".

" Макар че тя в никакъв случай не е служила в Москва, някогашните и сътрудници описват, че по време на няколко свои командировки тя е управлявала интервенции срещу съветски сътрудници ", оповестява и The Washington Post.

" Хаспел е работила в Русия под прикритие, нейната биография е усърдно прочистена и цензурирана, даже за хора с най-голям достъп до информация. До настоящия миг беше изцяло незнайно за нейното престояване в Съюз на съветските социалистически републики, а по-късно в Азербайджан и Русия ", отбелязва Военновъздушни сили.

Информацията се удостоверява от източници на телевизия CBS News: в края на 90-те години Хаспел е управлявала в Баку локалната резидентура на Централно разузнавателно управление на САЩ и е взела участие в сполучлива интервенция за залавянето на двама души, упрекнати в офанзивите против американското посолство в Кения и Танзания през 1998 година.

В писмени отговори, готови за сенатския комитет по разузнаването, тя назовава Русия " една от заканите за Съединени американски щати ".

" Променяща се, само че към момента смъртоносна опасност идва от терористите, авантюризма на Иран, нападателната Русия и от упоритостите на Китай на интернационалната сцена ", се споделя в отговорите на Хаспел.

По информация на Военновъздушни сили точно нейното мнение е изиграло основна роля за изгонването на 60 съветски дипломати от Съединени американски щати след отравянето на някогашния руски шпионен Сергей Скрипал и щерка му във Англия. /faktor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР