Централният защитник на Левски Келиан Ван дер Каап даде интервю

...
Централният защитник на Левски Келиан Ван дер Каап даде интервю
Коментари Харесай

Ван дер Каап: Хората в България все още живеят малко като в 90-те години на миналия век

Централният бранител на Левски Келиан Ван дер Каап даде изявление за в родината си за уеб страницата rtvnoord.nl. В него 25-годишния футболист направи ретроспекция на кариерата си. Нидерландецът пристигна на " Герена " при започване на годината от датския Виборг, а преди този момент е бил част и от Макаби Нетаня в Израел. Юноша е на Грьонинген.

ЗА ПРЕСТОЯ В ИЗРАЕЛ И ДАНИЯ

В Камбуур бяха удовлетворени от мен и желаеха да ми удължат контракта. Аз обаче държах да играя повече, тъй като получавах прекомерно малко време и се усещах като огромно куче в прекомерно тясна клетка. Макаби Нетаня ми подсигурява титулярно място и взех решение да пожертвам. В Израел за първи път живеех самичък. От подготовка се прибирах у дома, спях и отново ходех на подготовка. Това ми беше режимът и се усещах печален. Повечето хора там са доста темпераментни, възпитанието им е доста по-различно от нашето. Имат пай фитил и незабавно палят. Ако нещо не им харесва незабавно ти го споделят. Например, имал съм случаи на срещи с шефа в кабинета му, който в един миг просто стартира да ме псува.
 Левски приема Черно море във Велико Търново?
Левски приема Черно море във Велико Търново?

" Сините " шефове с предпочитан вариант

В Макаби играех постоянно. След сезона изкарах ваканцията в Нидерландия. Тъкмо си бях стегнал багажа да се връщам назад, когато треньорът бе уволнен и трябваше да си диря нов тим. Не желаех да се прибирам вкъщи, камо ли да се занимавам с други " побеснели шефове " в Израел и пристигна предложение от Дания. Виборг е прелестен град, само че съвсем не играх там.

ЗА ЛЕВСКИ И БЪЛГАРИЯ

Треньорът Станимир Стоилов ме искаше. А в случай че един път сте посмели да изберете Израел, за какво да не отидете и в България? Чувах истории за неизплатени заплати в тази страна, а и в Левски, само че това не ме интересуваше. Парите не са мотивация за мен. Исках просто да играя и да се развъртвам в естествена страна. Нещата се получиха чудесно. Левски не беше печелил трофей дълги години, а още в първия ми полусезон взехме купата.

България? Хората към момента живеят малко като в 90-те години на предишния век, когато българският футбол беше доста добър. Подобно е и отношението към живота. Тогава е имало расизъм по стадионите и към момента го има. Свикнали са с маймунските звуци по трибуните, само че никой нищо не прави. Има и почитателите с татуирани свастики. Те са малцинство, само че ги има. Трябва да го знаете авансово, другояче не трябва да ходите в България. Спирам до тук с неприятното. Иначе като ходя по улиците получавам единствено обич от почитателите, това е значимото.

Не познавах персонално вратаря на Лудогорец Серджио Падт (б.р. - те са сънародници) преди да дойда тук. Сега постоянно си приказваме преди да се надигнем един против различен. В дуела за Суперкупата му вкарах и се стигна до дузпи. За жал той избави решаващата и те взеха оценката.

В Левски играя на равнище и започнах да върша добра визитка. Завръщане в Грьонинген? Това постоянно ми е било в главата. Но със настоящия си клуб имам късмет да вземам участие в евротурнирите и съм благополучен от този факт.

ЗА ПРИЛИКАТА С ВЪРДЖИЛ ВАН ДАЙК

Знам, че и той като мен по-късно се е развил и чак тогава кариерата му е набрала скорост. Приликата с него, когато имах същата прическа? Често чувах такива съпоставения. Веднъж присъствах онлайн на мач на Ливърпул и когато на полувремето трябваше да отида до тоалетната, половината естрада ме зяпаше, някои потеглиха след мен (смее се). Но аз желая да бъда просто Келиан ван дер Каап. В последна сметка тъкмо по тази причина махнах и опашката си.
 Футболен гений загърби оферта на Левски поради Шкендия (Тетово)
Футболен гений загърби оферта на Левски поради Шкендия (Тетово)

" Сините " се провалили в опитите си да привлекат Методи Максимов
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР