Централният градски парк в Монтана е особено оживен привечер. По

...
Централният градски парк в Монтана е особено оживен привечер. По
Коментари Харесай

Колоездачка потроши малко дете в парк в Монтана

Централният градски парк в Монтана е изключително многолюден по здрач. По това време Цветелина и Боян разхождат двете си деца – близначки на година и половина. „ Мъжът ми гледаше едната, аз стоях до другата и сега, в който се обърнах, видях по какъв начин детето ми е на земята – с колело върху нея ”, описа майката на детето.
Според родителите отговорната за удара колоездачка е пълнолетна. Била се разсеяла. „ Мислехме, че си гледа в пътя. Спря, извини се и избяга”, добави Цветелина Георгиева. Последствията за детето са строшен череп, хематом и интервенция за отстраняването му в столична болница. „ Лечението и прегледите за нас не престават. Има заплаха от отключващи се след това заболявания”, сподели още майката пред bTV.

Нещастието предизвика Цветелина да провежда петиция, с която упорства да не се позволяват колоездачи в паркове без велоалеи. За по-малко от седмица протестната подписка е подкрепена от близо 400 души. Петицията е адресирана до кмета на общината. От там разясниха, че до месец всички паркове в града ще са под видеонаблюдение, и припомниха, че велосипедистите са длъжни да съблюдават Закона за придвижване по пътищата.

Пак тази година колоездач блъсна по сходен метод дете в Южния парк в София.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР