Централната избирателна комисия(ЦИК) утвърди образците на бюлетините за гласуване на

...
Централната избирателна комисия(ЦИК) утвърди образците на бюлетините за гласуване на
Коментари Харесай

ЦИК утвърди образците на бюлетините за местния вот

Централната изборна комисия(ЦИК) утвърди образците на бюлетините за гласоподаване на идния локален избор на 29-и октомври - за общински съветници, за кмет на община, на кметство и на регион.  Избори за кмет на кметство се създават в тези обитаеми места, които към датата на обявяване на указа на президента за насрочване на изборите за общински съветници и за кметове - 4 август, имат население над 100 души с непрекъснат адрес.
Според одобрения пример бюлетината за кмет на кметство съдържа наименованието на общината, кметството и номера на изборния регион. В лявата й страна са посочени наименованията на партията, обединението или локалната коалиция, в средата са посочени номерата на политическите обединения, а в дясно - трите имена на съответния претендент. Най-отдолу са изписани самостоятелните претенденти, както и опцията " Не поддържам никого ". 
Листете за кмет на регион и на община наподобяват по сходен метод. В бюлетината за общински съветници в ляво са номер и название на политическите обединения, а в дясно има номера за желания за гласоподаване с преференция за даден претендент. Най-отдолу са опциите за гласоподаване за самостоятелен претендент, както и опцията " Не поддържам никого ".
От ЦИК напомнят, че за кметове на региони ще се гласоподава в София, Пловдив и Варна. Също по този начин, значимо конкретизиране е, че на локални избори не се образуват изборни секции в чужбина и не се гласоподава зад граница.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР