Централната избирателна комисия (ЦИК) обяви обществена поръчка за договаряне на

...
Централната избирателна комисия (ЦИК) обяви обществена поръчка за договаряне на
Коментари Харесай

ЦИК обяви обществена поръчка за машинното гласуване за евровота

Централната изборна комисия (ЦИК) разгласи социална поръчка за договаряне на действия по обезпечаване на машинното гласоподаване в изборите за членове на Европейския парламент през юни 2024 година Това се показва в решение на ЦИК. 

Дейностите включват тестване на машините за гласоподаване и на вградените в тях периферии – принтер и читател на смарт карти, подготовка, инсталиране на операционна система и приложния програмен продукт, параметризиране и окомплектоване на профилираните устройства за електронно машинно гласоподаване (СУЕМГ), техническо обслужване на СУЕМГ в предизборния и изборния ден по места/съответната изборна секция и обезпечаване на Център за поддръжка при зародили проблеми със СУЕМГ в изборите за членове на Европейския парламент от Република България. В решението на ЦИК се показва, че това би коствало към 6 282 000 лева без включен Данък добавена стойност или 7 538 400 лева с включително Данък добавена стойност.

Също по този начин предмет на поръчката е обезпечаването на логистиката на машините за гласоподаване. Това би коствало към 784 000 лева без включен Данък добавена стойност или 940 800 лева с включително Данък добавена стойност.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР