Централната избирателна комисия (ЦИК)изтегли жребия за определяне на номерата в

...
Централната избирателна комисия (ЦИК)изтегли жребия за определяне на номерата в
Коментари Харесай

От „числото на Бог“ до „не вярваме в номера“: Как партиите коментираха жребия за местния вот

Централната изборна комисия (ЦИК)изтегли жребия за установяване на номерата в бюлетинатана партиите и обединенията за локалния избор на 29 октомври. Пред публицисти представители на парламентарно показаните обединения разясниха символиката на падналите им се цифри, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Номер едно за Българска социалистическа партия – имам вяра в нашия триумф. Независимо кой би бил номерът, мощните не се плашат от номерата. Номер едно ще ни даде спомагателен бонус в тази акция за изборите ", сподели Кристиан Вигенин по отношение на номера на Българска социалистическа партия в бюлетината за локалния избор.

Той означи, че мотото в акцията им е „ За по-добър живот “. " Вярвам, че след тези избори ще забележим една по-различна България, която ще ни даде основата да стартира възходът на Българска социалистическа партия ", уточни той. " Нека бъде едно почтено съревнование на хрумвания, за това по какъв начин общините да бъдат по-добре ръководени, да бъдат по-социални, да се обърне внимание на проблемите на хората ", прикани Вигенин.

" Винаги сме предпочитали да се изявяваме като политици, а не като нумеролози ", съобщи Тома Биков от ГЕРБ. Според него номерът няма значение. " Имат значение нашите членове и симпатизанти, на които разчитаме за безапелационна победа на изборите, която да постави завършек на политическата неустойчивост, в която живяхме последните три години ", сподели Биков и добави, че свързва цифрата седем с Бог.

" За нас София е цел, само че не е самоцел. Ако в София няма кмет на ГЕРБ, може да се повтори злощастното ръководство, на което ставаме очевидци към този момент три години. Няма да допуснем София да стане поле за опити. Зад Антон Хекимян стои ГЕРБ и го поддържа ", разяснява Това Биков и уточни, че в локалните избори акцията ще бъде решаваща.

" Много постоянно се случва, когато предстоят избори, да се търсят някакви изключителни скрити послания в съответния номер ", сподели Филип Станев от „ ИТН “. По думите му в източните религии цифрата 21 е на просперитета, бъдещето, триумфа, благоденствието.

„ Имаше филм – „ 21 грама “ – толкоз тежеше човешката душа. Каква ще бъде тежестта на локалния избор ще решат българските жители. Всичко е в ръцете на българските жители, както постоянно е, когато има избори ", разяснява Станев.

" Ние не имаме вяра в номера ", съобщи Деян Николов от „ Възраждане “. " Те бяха въведени, тъй като електоратът на Движение за права и свободи не може да се ориентира в бюлетината. „ Възраждане “ е за унищожаване на номерата, всеки един български жител би трябвало да може да прочете името на партията, за която гласоподава ".

" Ще се борим, с цел да променим модела на корупция, предателско държание от страна на ръководещите и незадоволителна искреност и почтеност във връзка с гласоподавателите ", сподели той. Деян Николов уточни, че чака „ Възраждане “ да е на балотаж в София и на доста други места, а на тези, на които не са, ще оставят гласоподавателите да решат за кого да гласоподават.

" Петдесет и седем е цифрата, което символизира, че е време за ново начало ", разяснява депутатът от Движение за права и свободи Сезгин Мехмед. По думите му е минал доста тежък интервал за локалната власт и за жителите. Общините на Движение за права и свободи се трансфораха в пример за ръководство на локалната власт, означи той.

" Все още Движение за права и свободи няма тази подготвеност да има кмет на София, само че партията разчитат на гласовете на гласоподавателите в дребните обитаеми места ", сподели той на въпрос на Българска телеграфна агенция за какво от Движение за права и свободи нямат претендент за столичен кмет. Той означи, че силата на Движение за права и свободи е съсредоточена в дребните обитаеми места, където са „ 24 часа очи в очи с хората “. По думите му в София не съумяват към момента да доближат толкоз директно до гласоподавателите поради мащаба ѝ. В скоро време Движение за права и свободи ще завоюва столицата.

" Изключително късметлийски номер, елементарно се помни ", сподели депутатът от ПП-ДБ Йордан Терзийски за отредения номер за обединението в бюлетината – 66. По думите му това е цифрата демонстрира салдото сред „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “. Това ще бъдат едни почтени избори, които ще дадат на България късмет в локалната политика да се изчистят старите корупционни модели, да се вложи една нова сила и нова визия за ръководството на тези градове, сподели още Терзийски.

Политическите обединения в материала са подредени съгласно номера им в бюлетината.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР