Централната избирателна комисия публикува покана за определяне на прогнозна цена

...
Централната избирателна комисия публикува покана за определяне на прогнозна цена
Коментари Харесай

ЦИК пусна обществена поръчка за машинното гласуване

Централната изборна комисия разгласява покана за установяване на планирана цена за произвеждане, закупуване, наемане - дълготрайно или краткосрочно (еднократно) и доставка в страната на не по-малко от 12 500 профилирани устройства за машинно гласоподаване.
 

Обществената поръчка включва и логистично обезпечаване на профилираните устройства до секционните изборни комисии в страната и чужбина, гаранционно и извънгаранционно обслужване, поддръжка, образование на личен състав за работа и обслужване на устройствата за производство на избори.
 
Целта на публичната поръчка е осъществяване на изследване на всички участници на пазара, които създават и доставят устройства за машинно гласоподаване. Фокусът на изследователския интерес е цената, на която може да бъде обезпечена опция за гласоподаване с устройства за машинно гласоподаване за всички български жители, считано от началото на 2019 година. Следва да бъдат подложени на разбор всички аспекти на казуса: цена на самите устройства, софтуерно и техническо обезпечаване, предпазване, превозване и поддръжка на устройствата.
 


Проектът следва да включва и относителен разбор на преимуществата и минусите на другите пазарни тактики: за произвеждане, закупуване, наемане - дълготрайно или краткосрочно (еднократно) и доставка в страната на профилирани устройства за машинно гласоподаване.
 
Прогнозната стойност и размер на поръчката е до 12 500 лв. без Данък добавена стойност, а срокът за осъществяване на контракта - не повече от два месеца, считано от датата на сключване на контракта.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР