Централната избирателна комисия провежда заседание, на което трябва да обсъди

...
Централната избирателна комисия провежда заседание, на което трябва да обсъди
Коментари Харесай

ЦИК с извънредно заседание за машинното гласуване

Централната изборна комисия организира съвещание, на което би трябвало да разиска проблема с машинното гласоподаване на локалните избори на 29 октомври.

Припомняме, че през днешния ден се развихри скандал по тематиката. ДАНС упрекна зам.-министъра на електронното ръководство Михаил Стойнов в операция на машините за гласоподаване на изборите. Паралелно с това редица парламентарни обединения - ГЕРБ, Движение за права и свободи, " Възраждане " и Има Такъв Народ, които другояче принадлежат към разнообразни политически лагери, оповестиха, че изборите към този момент са компрометирани и настояха Централната изборна комисия (ЦИК) да анулира машинното гласоподаване.

Министърът на електронното ръководство Александър Йоловски увери, че сигурността на сегашния избор е обезпечена.

" Машините работят като принтер. Те отпечатват квитанция, на която може да бъде забелязан гласът, подаден от всеки гласоподавател ", съобщи той на ексклузивен брифинг в Министерския съвет.

ГЕРБ губят изборите в София и в други градове и, в тази връзка, дружно с Движение за права и свободи, измислиха тази подправена вест, разяснява на брифинг Атанас Атанасов, съпредседател на парламентарната група " Продължаваме Промяната - Демократична България ". Не се поддавайте на тази нова " костинбротска спекулация ", а излезте и гласувайте, моли Атанасов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР