Централната банка на Украйна забрани купуването на чуждестранна валута на

...
Централната банка на Украйна забрани купуването на чуждестранна валута на
Коментари Харесай

Украйна спря валутните операции и фиксира курса на гривната

Централната банка на Украйна забрани пазаруването на задгранична валута на междубанковия пазар в страната и фиксира курса на гривната, разгласи гуверньорът Кирило Шевченко, представен от Ройтерс.
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия-Украйна 739
Продажбите на задгранични валути към този момент няма да бъдат спирани, добави той.

Банката също така забрани тегленето на задгранична валута и ограничи тегленето на пари от сметки до 100 000 гривни на ден.

По думите на Шевченко банковата система в страната работи обикновено, банките са отворени и действат, а безналичните оперции не се лимитират.

Банката също така забрани преводите по сметки от и до съветски субекти, както и издаването на електронни пари и попълването на електронни портфейли.

Шевченко уточни, че банката ще направи всичко належащо, с цел да обезпечи гривни на банковата система без ограничавания и ще рефинансира банкови задължения до една година без ограничаване на сумите.
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия-Украйна 739  Борисов: В Европа има война, ние би трябвало да сме единни Борисов: В Европа има война, ние би трябвало да сме единни  Вижте какви наказания се приготвят от Европейски Съюз за Русия Вижте какви наказания се приготвят от Европейски Съюз за Русия  Украинският външен министър: Разказвайте истината за нахлуването на Путин Украинският външен министър: Разказвайте истината за нахлуването на Путин
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР