Централната банка на Русия промени начина на изчисляване на официални

...
Централната банка на Русия промени начина на изчисляване на официални
Коментари Харесай

Руската централна банка промени изчисляването на валутните курсове

Централната банка на Русия промени метода на пресмятане на публични курсове на задгранични валути по отношение на съветската рубла, " с цел да обезпечи непрекъснатост на активността на икономическите сътрудници " на територията на Руската федерация.

„ Обменният курс на щатския $ по отношение на рублата ще бъде изчисляван въз основа на данните на Московската борса за среднопретегления обменен курс на щатския $ по отношение на рублата за транзакции, подписани от 10.00 до 15.30 часа московско време. ", оповестява регулаторът. Преди това интервалът на пресмятане беше 10.00 - 16.30 московско време.

От съветската централна банка прибавят, че сходна скица ще бъде употребена за установяване на курсовете на еврото и юана.

По-рано ръководителят на Банката на Русия Елвира Набиулина съобщи, че Централната банка ще стартира пилотни планове за потребление на цифровата рубла в действителната стопанска система през 2023 година

Според нея цифровата рубла ще помогне за по-евтините заплащания. Освен това може да се употребява при интернационалните заплащания.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР