"Централен депозитар" АД и Национална агенция за приходите (НАП) пускат

...
"Централен депозитар" АД и Национална агенция за приходите (НАП) пускат
Коментари Харесай

Централен депозитар и НАП с нова електронна услуга за гражданите

"Централен депозитар " АД и Национална организация за приходите (НАП) пускат обща електронна услуга за жителите. От през днешния ден всеки ще може да направи подробна информация за собствеността си върху акции на интернет страницатa на депозитаря. Тя ще се прави посредством въвеждане на ЕГН и личен идентификационен код (ПИК), публикуван от Националната организация за приходите.

"Новата електронна услуга, която разработихме дружно с Национална агенция за приходите, има за цел да улесни жителите, да направи достъпа им до информация за собствеността върху финансови принадлежности бърз и безвъзмезден. Това е част от систематичните ни старания да подтикваме интереса към вложенията в акции, както е и метод да развиваме сполучливо финансовия пазар в страната ни “, споделя Васил Големански, изпълнителен шеф на "Централен депозитар " АД.

"Правим следващата крачка в посока по-бързо и елементарно обслужване на клиентите и на двете администрации. Вярвам, че с предлагането на повече и по-качествени е-услуги насърчаваме доброволното съблюдаване на законодателството ", разяснява и Галя Димитрова, изпълнителен шеф на Национална агенция за приходите.

"Централен депозитар " АД е единствената организация в България, която реализира сетълмент на безналични корпоративни скъпи бумаги. Акционери на депозитаря са Министерство на финансите, огромните търговски банки и капиталовите медиатори в България, участващи интензивно на пазара за скъпи бумаги.

Националната организация за приходите управлява събирането на налози и осигурителни вноски, както и на други обществени и частни държавни вземания. Национална агенция за приходите съставлява страната и в делата за комерсиална неплатежоспособност. Агенцията предизвиква доброволното заплащане, като предлага нови и съвременни услуги, с които улеснява своите клиенти. Основните функционалности на Национална агенция за приходите са свързани с обслужването на жителите и представителите на бизнеса по отношение на техните данъчни и осигурителни отговорности.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР