Центърът за върхови постижения Наследство БГ“ проведе национален фотоконкурс Занаятите

...
Центърът за върхови постижения Наследство БГ“ проведе национален фотоконкурс Занаятите
Коментари Харесай

„Наследство БГ“ с фотографска изложба и разказ към снимката

Центърът за върхови достижения „ Наследство БГ “ организира народен фотоконкурс „ Занаятите не се предават! Шапки долу! “ в партньорство с Национално съдружие Фотографска академия, Регионален етнографски музей навън „ Етър “ и Фондация Photoworld.  В Централното предверие в Ректората на Софийския университет „ Св. Климент Охридски се откри изложбата с резултати от фотоконкурса.

" Изложбата няма да може да се види от доста хора, поради пандемията. Но тя е в централното предверие на СУ и е показателна за развиването на занятите у нас от миналато до момента ", сподели пред БНР проф. Иван Илчев , началник на Центъра " Наследство БГ ".

Събитието е по плана се осъществя от няколко университета, измежду които е и СУ „ Св. Климент Охридски “, Националната библиотека и така нататък БНР е асоцииран сътрудник по плана .

По плана се построява и център за дигитализиране на културното завещание . Когато центърът бъде подготвен, БНР ще може да цифровизира дребна част от аналоговия си списък.


Фотографска галерия, като всеки фотограф споделя история към фотографията си , свързва я с съответни прекарвания.  Оценяването включва и двата съставния елемент.

" Почти всички участници в изложбата са фенове фотографи, които с усмивка са снимали други хора, които също с усмивка вършат нещо ", разяснява тематиката в " Хоризонт до обед "   Юрий Трейман , Национална фотографска Академия.

" Над 20 са таблата в изложбата и те демонстрират над 30 практикувани у нас занаяти . Изложбата ще може да се види през пролетта и по уличките на НИМ  - резерват - " Етъра " - тъкмо там, където към момента се развиват занаятите ", сподели още проф. Илчев.

Още по тематиката в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР