Центърът за съдействие на бежанци продължава да функционира сравнително добре.

...
Центърът за съдействие на бежанци продължава да функционира сравнително добре.
Коментари Харесай

Независимо от статута си на пребиваване, бежанците ще се настаняват в хотели с и без регистрация

Центърът за подпомагане на бежанци продължава да действа относително добре. Това сподели през днешния ден на брифинг в Информационния център за поддръжка на украинските бежанци. Благомир Коцев съобщи още, че имат за концепция да разделят първичната и вторичната помощ за украинците.

Той увери, че хотелиерите ще си получат помощта за настаняване на бежанци до края на м. март, без значение от статута им на престояване и неналичието на подобен.

От думите му излиза наяве, че дали е екскурзиант или емигрант, няма да може да бъде открито без тези документи. Обяснението е, че няма по какъв начин да бъде спазен срокът за регистрация на бежанците.

Към 23 часа нощес, 5978 индивида е броят на всички минали през центъра и настанени бежанци. По думите на координатора на центъра Николай Стефанов, потокът наприходящи украинци не е намалял. Запазва  се сред 600-800 индивида за 24 часа, а обслужващите ги доброволци са по 20 индивида на промяна.

“Откакто започва издаването документ за краткотрайна протекция, досега имаме открити 8 работни места – надлежно 4 в ДКС, 2 в 5-то Районно ръководство и 2 в Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи. От довечера стартирахме и в 4-то Районно още две места, до края на деня ще бъдат оборудвани и още 4 работни места в 3-ти районно управление (на МВР), и още 2 в к.к. “Златни пясъци ”, изясни шефът на ОДМВР Варна ст. комисар Атанас Михов.

“До началото на новата седмица, имаме проект да отворим в безусловно всички Районни ръководства в града и в региона по 2 работни места, като в по-натоварените се планува отваряне на повече места. До средата на другата седмица могат да страната общо 24 ”, сподели още Михов и добави, че досега има издадени към 1000 регистрационни карти на чужденци за краткотрайна протекция.

Той посочи, че картите се издават единствено на пълнолетни и на тези, които са над 14 години. Децата под 14-годишна възраст се вписват в картата на родителя ”, акцентира още шефът на ОДМВР-Варна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР