Центърът за рехабилитация на деца с увреждания в бургаския квартал

...
Центърът за рехабилитация на деца с увреждания в бургаския квартал
Коментари Харесай

По инициатива на кмета на Бургас Центърът за рехабилитация на деца с увреждания във Ветрен ще работи целодневно

Центърът за рехабилитация на деца с увреждания в бургаския квартал „ Ветрен “ към този момент работи целодневно. Това стана допустимо, откакто кметът на Бургас Димитър Николов откликна на искане на родители Центърът да дава през целия ден профилираните услуги и по този начин да може да се употребява от повече деца, нуждаещи се от оживление и рехабилитация.

Досега работното време на профилирания център беше от понеделник до петък от 08.00 до 14.00 часа, само че заради мощния интерес от страна на родителите, към този момент ще работи и от 14.00 до 18.00 часа, всеки работен ден.



За тази цел в рехабилитационния център са назначени още 2 рехабилитатори, 1 здравна сестра и 1 санитар, които да обезпечат втората промяна.

Центърът във Ветрен предлага диагностика, сложно лекуване, рехабилитация и психична помощ на деца от 0-18 години, страдащи от детска церебрална парализа, деца със соматични увреждания, породени от инфекциозни болести и деца с аутизъм.



Той е единственият в целия Югоизточен район, който дава процедури, оживление и рехабилитация в басейн, употребяващ лечебните свойства и изгодите на минералната вода. Тя е подобаваща за лекуване и профилактика на редица болести и има благотворно деяние за подсилване на общото положение на организма.



Минералната вода е подобаваща за лекуване на болести на опорно-двигателния уред, нервната система, положения след фрактура на костите, последствия от контузии и пострадвания и доста други. Ползите от водолечението в басейна са най-големи при децата със синдром на Даун, церебрална парализа и деца с аутизъм.



Центърът се стопанисва от общинския „ Диагностично-консултативен център I “, а експертите, които обслужват децата са от Центъра за сложно обслужване на деца с увреждания „ Св. Стилиан “ /бившето Дом за медико-социални грижи за деца „ Вяра, Надежда и Любов “/.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР