Центърът за градска мобилност вече предлага на столичани нова версия

...
Центърът за градска мобилност вече предлага на столичани нова версия
Коментари Харесай

ЦГМ обновява всички онлайн услуги до шест месеца

Центърът за градска подвижност към този момент предлага на столичани нова версия на своя уебсайт, която към този момент е и с цялостна версия на британски език. Изпълнителният шеф Христиан Петров изясни пред Радио София, че фокусът на новия уебсайт е услугата " До къде ще пътувате? ", която се употребява с огромен интерес. На този стадий е предпочетено да се подчертава и върху комфортна мобилна версия на уеб страницата, а не да се създава настрана мобилно приложение. По-нататък най-използваните услуги може да бъдат въведени и в настрана мобилно приложение, в случай че се откри интерес за това от страна на потребителите.

Сред най-популярните онлайн услуги на Центъра за градска подвижност са виртуалните табла и разписанията по направления. Тези две услуги ще бъдат напълно осъвременени до няколко седмици и ще станат още по-удобни за потребление, увери Петров. Той изясни, че най-трудно е събирането на данни в действително време за придвижването на транспортните средства на градския превоз, само че този развой към този момент е напреднал доста и в най-скоро време действителните данни ще бъдат предоставяни под формата на открит протокол, тъй че да бъдат налични за всеки софтуерен разработчик, който желае да сътвори лично трафик приложение.

 Христиан Петров През идващите шест месеца следва да бъдат актуализирани всички предлагани виртуални услуги на Центъра за градска подвижност и да бъдат въведени няколко нови.

Христиан Петров добави, че с оглед идното председателство на Съвета на Европейски Съюз на всички спирки в София ще бъдат сложени нови карти с добавено изложение и на латиница за облекчение на задграничните посетители.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР