Центърът за градска мобилност (ЦГМ) е напълно излишна структура, чиято

...
Центърът за градска мобилност (ЦГМ) е напълно излишна структура, чиято
Коментари Харесай

ЦГМ е безсмислена структура според зам.-председателя на столичните общинари

Центърът за градска подвижност (ЦГМ) е изцяло непотребна конструкция, чиято работа може да се прави от съответната дирекция на Столична община. Това съобщи зам.-председателят на Столичния общински съвет (СОС) Милка Христова (БСП) след края на правосъдното съвещание по делото против цената на билетчето в София.

Христова пита за какво е належащо цената на билета да бъде 1.60 лева и следва ли жителите да заплащат тази цена. Само за предходната година са събрани 20 милиона лв. от цената на единичното билетче на стойност 1.60 лева

По време на днешното правосъдно съвещание състав на Софийския административен съд (САС) одобри ескпертно-счетоводната експертиза на вещото лице по делото против цената на билета.

В претекстовете си магистратите показаха, че експертизата дава отговор умело, обективно и цялостно на въпросите по този начин, както са сложени.

Освен това съдът реши да одобри и направените претенции по време на днешното правосъдно съвещание на жалбоподателите в лицето на Милка Христова за събиране на нови спомагателни доказателства по делото.

Сред тях са договорите за социална услуга сред Столична община и Столичния Автотранспорт, съответстващи информации при установяване на цената за билета за еднократна приложимост, информация от Центъра за градска подвижност за заплати на всички чиновници и разноските по ремонт на електронните системи за пътешестване.

Съдът насрочи идващото правосъдно съвещание за 3 май.

Припомняме, на 22 февруари 2017 година Административният съд в София град анулира Наредбата за изменение и допълнение на Наредбата за реда и изискванията за пътешестване с публичния градски превоз на територията на Столична община, с което новата цена на билетчето от 1.60 лева беше анулирана. Мотивите на съда - неналичието на аргументация за новата цена, най-много икономическа аргументация.

СОС и ЦГМ обаче апелираха това решение пред Върховния административен съд (ВАС). Делото е планувано за 25 април 2018 година, само че единствено 20 дни преди съвещанието на Върховен административен съд общинските съветници одобриха нова разпоредба - Наредба за реда и изискванията за пътешестване с градския превоз в София, с която на процедура СОС бетонира новата цена на билетчето. По този метод Върховен административен съд беше длъжен да приключи производството с претекста, че то няма предмет.

Настоящото дело е ново - жалбоподателят и зам.-председател на общинския съвет Милка Христова заведе дело, което още веднъж стартира на първа инстанция - Софийски административен съд. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР