Центърът за градска мобилност придобива системата за обработване на SMS-и

...
Центърът за градска мобилност придобива системата за обработване на SMS-и
Коментари Харесай

ЦГМ няма да има посредник при SMS-ите за синя и зелена зона

Центърът за градска подвижност придобива системата за култивиране на SMS-и от паркирането в " синя " и " зелена " зони в София, и към този момент няма да работи с медиатор, заяви Българска национална телевизия. Това ще разреши на сдружението да понижи и финансовите си разноски.

До момента тази активност е минавала през фирма-посредник сред сдружението и мобилните оператори, само че договорът с нея изтича през септември.

ЦГМ е оповестила процедура за възлагане на социална поръчка на договаряне по реда на Закон за обществените поръчки с мобилните оператори и снабдители в България за даването на услугата паркиране в " синя " и " зелена " зони посредством SMS-и.

Договорите с доставчиците на услугата ще са за период от 5 години, а общата планирана стойност на поръчката е 7,9 млн. лв. за целия петгодишен интервал. Това съставлява до 12 % от общите доходи от услугата.

За съпоставяне до 2015 година процентът, който е взиман от компанията -посредник, е бил 15 на 100, а за последните 4 години е 13 на 100. В актуалната социална поръчка е до 12 на 100.

За самите клиенти на зоните за почасово платено паркиране няма да има смяна в цените.

До края на годината от Център за градска подвижност възнамеряват да пуснат и така наречен цифров ваучър за паркиране през мобилни приложения.

Дигиталният ваучър разрешава на водачите на коли да имат по-голям избор при възнаграждение на престоя при паркиране в зоните, а освен посредством хартия, на паркомат или с SMS-и.

Приходите от зоните за почасово платено паркиране се влагат назад в системата като 50 % от тях отиват за възобновяване на тротоари, построяването на паркинги и поддържането на самата зона за почасово платено паркиране, в която към този момент има близо 30 000 места.

Останалите средства от приходите отиват за покриване на транспортната задача на градския превоз.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР