Центърът за градска мобилност иска спешен заем от 4.877 млн.

...
Центърът за градска мобилност иска спешен заем от 4.877 млн.
Коментари Харесай

Центърът за градска мобилност иска спешен заем от 5 млн. лв. за резервни части

Центърът за градска подвижност желае незабавен заем от 4.877 млн. лева от Столична община, с цел да покрие разноски на електротранспорта и на метрото. Основната причина са намалелите доходи от продадени билети и спадът на пътникопотока поради пандемията.

Това излиза наяве от отчет, импортиран за разглеждане в Столичният общински съвет от съветниците Карлос Контрера (ВМРО) и Георги Георгиев (ГЕРБ). Само 0преди броени седмици ЦГМ получи и различен “подарък” от общината - да стане основател на асоциация по подвижност и паркиране и даже да може да я кредитира, а още тогава от “Демократична България” предизвестиха, че става въпрос за следващата " скица ".

Лъвският къс

Лъвският къс от средствата по бъдещия заем ще отиде за Столичния електротранспорт - цели 4 млн. лева, излиза наяве от отчета. Предвидено е близо 2.5 млн. лева от средствата да отидат за доставени аварийни елементи. С други 1.5 млн. лева ще се платят доставени материали, защита – за близо 590 000 лв. и за застрахователни полици - над 416 000 лева Общинската компания " Метрополитен ", оперираща метрото, се планува да получи заем от 877 000 лв. за потребена електрическа енергия и аварийни елементи.

Общинските съветници от ръководещото болшинство оферират заемът да се върне от сдружението в период от 6 месеца, а лихвата на годишна база да е 1.1%.
Паника
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР