Центърът за бежанците във Варна има нужда от дарения от

...
Центърът за бежанците във Варна има нужда от дарения от
Коментари Харесай

Центърът за бежанците във Варна има нужда от маски, хигиенни материали и лекарства

" Центърът за бежанците във Варна има потребност от дарения от маски, хигиенични материали, памперси, вода, медикаменти , които се оферират без рецепта, апарати за кръвно налягане ", сподели регионалният шеф Благомир Коцев.

По думите му към този момент не е належащо да се носят облекла и храни. Центърът изпитва потребност и от доброволци, които знаят съветски език и са подготвени да отделят време, с цел да спомагат с каквото е нужно на идващите украинци.

" Досега през основаното спешно звено в Двореца на културата и спорта във Варна са минали близо 9 хиляди души ", добави Коцев. Той напомни, че с изключение на с рейсове идват и доста хора с персоналните си коли. За момента няма проблем с настаняването на бежанците, обезпечена е и здравна помощ.

По казуса със положението на бомбоубежищата във Варна регионалният шеф уточни, че през последните години те не са били поддържани. Поради тази причина той възнамерява да изпрати информация до Министерския съвет с предложение да бъде изработен обзор на убежищата на национално равнище и да бъдат набелязани ограничения за оправянето им.

Коцев сподели още, че по последни данни бомбоубежищата във Варненско могат да поемат към 25 на 100 от популацията.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР