Центърът по наркомании в София няма да бъде местен в

...
Центърът по наркомании в София няма да бъде местен в
Коментари Харесай

Разкриха какво ще се случи с Центъра по наркомании в София! В “Банишора” ли ще бъде преместен, или на друго място?

Центърът по наркомании в София няма да бъде локален в квартал „ Банишора “, сподели в предаването „ Хоризонт до обед “ Моника Чеуз от дирекция „ Здравеопазване “ в Столична община.

Жители на квартала стачкуваха против концепцията, откакто договорът за наем на сегашната постройка на центъра на улица „ Пиротска “ изтича. Според клюки Центърът по наркомании ще бъде изместен в постройка на Националния център по заразни и паразитни заболявания в „ Банишора “.

„ Мога да успокоя жителите на квартала, че няма перспективна да бъде изместен центърът тъкмо в техния квартал. От две седмици върви една суматоха и блъсканица по отношение на едни залепени брошурки по вратите в региона, че тук ще бъде изместен Центърът за наркомании и ще се наруши техният витален стандарт “, съобщи Моника Чеуз.

Тя изясни, че  сега се работи по съставяне на работна група на равнище Столична община и Министерство на здравеопазването, което ще обясни какви са изискванията за основаването на подобен център, с цел да бъде изместен на място, което ще удовлетворява всички. „ Така или другояче подобен център би трябвало да има. Пациенти на метадонова стратегия има и ще продължи да има, само че нещата не са сега съответно за разполагането му в квартал „ Банишора “, сподели Моника Чеуз.

Тя уточни, че брошурите за преместването на центъра са анонимни и изясни, че метадонова стратегия за лекуване на подвластни се реализира в квартал „ Суходол “.

„ Центърът в действителност е административна конструкция, която се занимава с стратегии и планове. Хората не знаят, че метадоновата стратегия е на диагностично-консултативния блок на психиатричната болница в „ Суходол “. Така че тяхното терзание не е Националния център по наркомании, а против активността на психиатричната болница “, сподели Моника Чеуз.

Според нея сегашната постройка на центъра по наркомании ще се употребява за други действия, свързани с децата: „ Имаме други хрумвания за самата постройка, която занапред ще бъде освободена от септември-октомври. Искаме нещо друго да бъде направено, която да е за децата, наоколо се намират учебни заведения, градини, постройката е подобаваща за нещо друго, което да е ориентирано напълно към угаждане потребностите на подрастващите “.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР