Центърът по контрол и превенция на заболяванията /ЦКПЗ/ на САЩ

...
Центърът по контрол и превенция на заболяванията /ЦКПЗ/ на САЩ
Коментари Харесай

Бум на нов вирус в Китай, поразява...

Центърът по надзор и предварителна защита на болесттите /ЦКПЗ/ на Съединени американски щати предизвести за взрив на нововирус на територията на Китай.

През миналата седмица учебно заведение в град Жинжон в провинция Съчуан се трансформира в огнище на болестта, откакто 50 деца бяха диагностицирани с нововирус. Всички те се намират в положително здравословно положение, само че единствено за последния месец редица учебни заведения и университети в страната записаха растеж на инфектирани с вируса.

Нововирусът съставлява инфектиране на стомаха и червата и може да провокира изострен гастроентерит. Заразяването може да докара още до повръщане и диария, като визира най-често дребните деца и възрастните хора, обясниха от специалисти от ЦКПЗ, представени от международните организации.

Първите признаци на нововируса са стомашни болки, диария, повръщане и изнемощялост, като към тях може да се прибавят още главоболие и температура.

За жал за лекуването на вируса към момента няма съответно лекарство, заради което от ЦКПЗ предлагат приемането на повече течности. За да се избегне заразяването с нововирус, здравните експерти приканват да се употребяват същите ограничения, които се употребяват за предпазвате от новия ковид – постоянно миене на ръцете, стерилизация и хубаво измиване на питателните артикули преди консумация.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР