Център за компетентност - Технологии и системи за генериране, съхранение

...
Център за компетентност - Технологии и системи за генериране, съхранение
Коментари Харесай

Лабораторна система за изследване на производство и съхранение на енергия от ВЕИ

Център за подготвеност - Технологии и системи за генериране, предпазване и ползване на чиста сила ", регистрира като най-ярко събитие през 2022 година въвеждането в употреба на новоизградената лабораторна тестова система за проучване на произвеждане и предпазване на сила от възобновими енергийни източници (ВЕИ).

Добивът на сила в системата се реализира посредством слънчеви панели с обща мощ 2000 W и вятърен генератор с номинална мощ 350 W. Съхранението на силата става редом в стандартни акумулатори и в самостоятелен водороден модул, състоящ се от:
генератор на водород с потенциал 198 Nl/h; металхидридни контейнери за предпазване на водород с номинално налягане 14 bar; горивен детайл, произвеждащ електрическа сила с мощ до 1200 W.
Централен програмен продукт за наблюдаване и надзор реализира вписване на данни в действително време, техния запис и разбор. Тестовата системата се употребява за проучвания в лабораторен мащаб и разбори върху работата и успеваемостта, от една страна на разнообразни конфигурации от източници за произвеждане на сила от ВЕИ при разнообразни метеорологични условия, и въпреки това, на комбинираната системата за акумулиране на сила с акумулатори и водород.
 Снимка 604693
Източник:

Повече за Проекта и неговото осъществяване може да прочетете на адрес

Проект Център за подготвеност " Хитмобил " - Технологии и системи за генериране, предпазване и ползване на чиста сила, АДБФП № BG05M2OP001-1.002-0014, финансиран от Оперативна стратегия " Наука и обучение за образован напредък ", съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейските структурни и капиталови фондове.
 Снимка 598795
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР