Център за иновативни услуги за работа с хора с увреждания

...
Център за иновативни услуги за работа с хора с увреждания
Коментари Харесай

Нов Център за иновативни услуги ще оказва подкрепа на хората с увреждания в Асеновград

Център за новаторски услуги за работа с хора с увреждания бе открит в Асеновград през днешния ден.
Общата стойност на осъществявания план е в размер на близо 400 000 лв.. Финансовата инвестиция, от страна на Община Асеновград, е към 40 000 лв., с които бе напълно актуализирана остаряла сграда, намираща се наоколо до Градския басейн - зад постройката на СУ „ Свети Княз Борис I” в града.
Центърът съставлява новаторска форма за обществена услуга в общността, с помощта на която ще се обезпечи по-добро качество на живот, с подкрепяща обществена, здравна, правна и психическа грижа.”, сподели пред присъстващите кметът на града лекар Емил Караиванов .
Чрез институцията, ще се организират съвещания с асеновградчани със специфични потребности, нуждаещи се от поддръжка за превъзмогване на обществената изолираност и за активиране на мотивацията за търсене на работа и надлежно – реализация на пазара на труда. Шестима души ще наброява личният състав на профилираното заведение – двама обществени сътрудници /лица в неравностойно положение/, един обществен служащ, здравна сестра, правист и психолог.

Екипът от експерти в Центъра ще съветва и жители, полагащи грижи за хора с увреждания, по тематики, свързани с упражняването на трудови и осигурителни правa. Реализираният план съчетава и даване на услугата „ Личен асистент”.
Тя обгръща 40 лица с увреждания и фамилиите им, както и 20 персонални асистенти. Проектът е с последна дата 31.12.18 година, заради което Община Асеновград е присъединила Центъра към Годишния проект за развиване на обществените услуги за 2019 година, за – търсене на благоприятни условия за продължаването на предоставяните услуги. „ Желанието ни е това да се трансформира в Център за обществена рехабилитация и интеграция, като делегирана от страната активност.
Ще търсим способи за финансирането й, с цел да успеем да я запазим допустимо по-дълго време.”- посочи заместник-кметът инженер Мария Вълканова. Центърът за новаторски услуги е сбъднат по план „ Социално включване на хората с увреждания в община Асеновград и улеснение достъпа им до претовареност " и осъществен по Оперативна стратегия „ Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския обществен фонд на Европейския съюз.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР