Ценовата криза се разпростира във всички сфери, предупреди в декларация

...
Ценовата криза се разпростира във всички сфери, предупреди в декларация
Коментари Харесай

Тома Биков към управляващите: Ценовата криза се разпростира във всички сфери

Ценовата рецесия се разгръща във всички сфери, предизвести в декларация от името на Парламентарна група депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

„ Финансовият министър Асен Василев не остави буфери, които можеха да компенсират бизнеса и семействата. В момента се приказва за инфлация от 7-8%, само че инфлацията на най-необходимите артикули е 20% и доста хора се трансформират в работещи небогати “, посочи Биков. По думите му към този момент сме във етапа, в която рецесията се трансформира в зараза.

„ Театри смъкват представления, лечебни заведения, храмове не могат да оцелеят в тези времена. Предприятията стопират, тъй като не могат да заплащат разноските си. Чуваме анонс от Асен Василев, че инфлацията не е проблем. За нас това е проблем, тъй като ръководещите ще продължат да наливат инфлация с още заеми и обезщетения “, предизвести Биков. Според него най-неприемливото в тази ситуация е, че от болшинството отхвърлят спор по тематиката.

„ Предупреждаваме ви за повторно, преди този момент го направихме през октомври. В момента страната би трябвало да избави хората. Говорим за това хората, бизнесите и публичните системи да не банкрутират. Ние предлагаме решение, тъй като вие не оферирате. Готови сме да ви подкрепим, в случай че предложите решение “, ангажират се от ГЕРБ. Тома Биков даде и образец за неефективна активност с краткотрайната енергийна комисия, която следваше да проучва и да предложи решение в бранш енергетика.

„ Тя беше с едномесечен период и се събра единствено един път. Няма точка в дневния ред на Народно събрание да се прегледа работата на тази комисия. Вие нямате механизъм да взимате решение в обединението по нито един въпрос. Чували сме, че онлайн сте разгледали правосъдната промяна. В политиката няма вакум. Ако не може да взимате решения, те ще се взимат другаде. Готови сте за диалог при скупчване на хора пред Народното събрание. Не ви застрашавам, че ще водим хора, те сами ще дойдат, не е нужно да ги водим. За цената на тока и хляба е доста по-неприятно. Не започнете ли да се сблъсквате с проблемите, те ще ви изненадат. Нищо положително не чака нито един български жители “, означи депутатът от ГЕРБ.

След него сътрудника му Александър Иванов взе процедура по метода на водене и предизвести ръководителя на Народното събрание, че не следи залата.

„ Не е смешно, сътрудници. Цената на хляба бе 1лв. и при 700лв. заплата ще си купиш 700 хляба, само че през днешния ден към този момент цената на хляба е 2 лева и към този момент може да си купиш 350лв. “, направи забележка Иванов на усмихнатите депутати от болшинството в зала.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР