Цените за роуминг между Македония, Сърбия, Черна гора, Албания, Косово

...
Цените за роуминг между Македония, Сърбия, Черна гора, Албания, Косово
Коментари Харесай

От първи юли поевтинява роумингът за държавите от Западните Балкани

Цените за роуминг сред Македония, Сърбия, Черна гора, Албания, Косово и Босна и Херцеговина от юли ще бъдат понижени с 27%, а през 2021 година би трябвало да отпаднат изцяло.

Това би трябвало да се случи според подписания неотдавна Регионален контракт за роуминг сред страните от Западните Балкани, оповестява БГНЕС.

До 1 юли районните телекомуникационни оператори би трябвало да приготвят проект с съответно написани дати за осъществяване на набелязаните ограничения.

По данни на Съвета за районно съдействие, повече от 76 % от жителите на Югоизточна Европа употребяват интернет, а 40 % от тях употребяват всички приложения на мобилните телефони за връзки със обществените мрежи.

По-голямата част от тях са младежи. Около 70 % от предприемачите в Югоизточна Европа считат, че премахването на цените за роуминг ще подтиква развиването на търговията.

Повече от 12 млн. туристи са посетили страните от Западните Балкани през предходната година и всички са изразили терзания поради цените на роуминг услугите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР