Цените за разпространение на вестниците ще намалеят, след като "Български

...
Цените за разпространение на вестниците ще намалеят, след като "Български
Коментари Харесай

От догодина Български пощи може да разпространява вестници

Цените за разпространяване на вестниците ще намалеят, откакто "Български пощи " се включат в тази активност. Пощенските клонове в страната са 3000, като ще доставят периодиката и до разнообразни точки за продажба на дребно. Тази активност може да стартира още при започване на идната година, предвижда министърът на превоза Росен Желязков.

Преди дни държавното управление одобри решение "Български пощи " ЕАД да прави активността по разпространяване и продажба на печатни издания на територията на страната. Бе предоставено на министъра на превоза, осведомителните технологии и известията да предприеме нужните дейности в това число, в случай че е належащо да инициира законодателни промени.

Идеята бе коментирана от премиера Бойко Борисов след визитата на представители на "Репортери без граница ".

"България е въвлечена в извънредно сериозна медийна революция, а обстановката може да се утежни от избора на нов основен прокурор ", съобщи изпълнителният шеф на организацията Кристоф Делоар след среща с българския президент Румен Радев.

"Внимателно слушах какво са споделили и единственото, което може да направи страната в тяхна поддръжка и в поддръжка на свободата на словото, е, да не оставяме частници да вършат разпространяване. Затова подхващаме нужните дейности за възлагане на Български пощи да правят активността по разпространяване и продажба на печатни издания на територията на страната ", бе отговорът на министър-председателя.

111-ото място на България в класацията на "Репортери без граници " беше упоменато и в отчета на Европейската комисия по Механизма за съдействие и инспекция, разгласен във вторник. Данните бяха представени в подтекста на свалянето на Силвия Великова от ефира на стратегия "Хоризонт " и последвалите събития в Българското национално радио.

Иначе разпространяването на печатни издания се свързва с предприемача и народен представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски. Още преди година издатели се оплакаха от господстващо състояние на този пазар. Тогава за първи път Борисов стартира концепцията "Български пощи " ЕАД да прави активността по разпространяване и продажба на печатни издания
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР