Цените в България ще намалеят, когато стимулираме местното производство и

...
Цените в България ще намалеят, когато стимулираме местното производство и
Коментари Харесай

Министър Богданов: Цените ще намалеят, когато се повиши местното производство

„ Цените в България ще намалеят, когато подтикваме локалното произвеждане и това е един от главните цели на държавното управление. Няма по какъв начин да чакаме, че продуктите ще поевтиняват, когато огромна част от тях за импорт, а локалното ни произвеждане е лимитирано. Колкото повече можем да произвеждаме локално, толкоз повече цените на продуктите ще бъдат положителни “.

Това съобщи министърът на стопанската система Богдан Богданов пред „ NOVA “. По думите му доста значим фактор е и влизането на страната ни в Шенген , тъй като сега логистиката е доста затруднена, а камионите със артикули изчакват по няколко дни , което оскъпява продукцията

„ По-високите приходи и по-ниските цени ще бъдат реализирани, когато повишим производството си и дадем успокоение на бизнеса. Трябва да подготвим индустриални терени, в които бизнесът да стартира реализацията на своите планове “.

Той напомни, че предходната седмица България е осъществила две вложения за близо над 100 млн. лв. . Става дума за индустриални предприятия в региони със междинна безработица. Друга компания е разгласи, че през идващите 10 години ще влага 300 млн. лв. .

Министър Богданов цитира статистика на Българска народна банка, съгласно която ч уждестранните вложения в страната ни по отношение на предходната година са с 60% повече . В същото време 2022 година била една от най-силните през последните 15 години у нас, което демонстрира, че резултатът в действителност е добър

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР