Цените полудяха, спекулата се вихри, никой не прави нищо за

...
Цените полудяха, спекулата се вихри, никой не прави нищо за
Коментари Харесай

Немотия до шия! Цените полудяха! 75% от българите едва свързват двата края



Цените полудяха, спекулата се вихри, никой не прави нищо за озаптяване на безобразията в магазините и резултатът е налице! Делът на хората, които изпитват усложнения да покриват ежедневните си разноски, остава релативно висок. От данните на Националния статистически институт излиза наяве, че през последните месеци на 2022 година над 75% от българите едвам свързват двата края.

Оказва се, че с известни усложнения са 38, 4% от българите, 26, 1% дефинират покриването на ежедневните разноски като мъчно, а 12, 3% – като доста мъчно.

Въпреки това обаче делът на лицата, които се оправят доста мъчно, понижава спрямо първото и второто тримесечие, само че се усилва с 1, 5 процентни пункта по отношение на третото тримесечие на 2022 година

Процентът на хората, които могат да покрият ежедневните си разноски, доближава 19, 2%, а едвам 4, 0% не изпитват никакви усложнения.

През четвъртото тримесечие на 2022 година за 67, 8% от сънародниците ни приходът им е останал без смяна по отношение на последните 12 месеца.

Едва 26, 7% от българите са получили нарастване на приходите, което е с 1, 2 процентни пункта по-малко спрямо третото тримесечие и с 8, 2 процентни пункта повече спрямо първото тримесечие на 2022 година, когато нарастване са имали 18, 5% от лицата.

Основните аргументи за нарастване на приходите и през четирите тримесечия са нарастването на пенсиите и обществените помощи и индексирането на заплатите.

Намаление на приходите за последните 12 месеца са показали 5, 5% от лицата.

Общата задоволеност от живота приблизително за интервюираните лица е 5, 71 през първото тримесечие, 5, 96 през второто, 6, 07 през третото и 6, 10 през четвъртото тримесечие на 2022 година, измерена по същата канара от 0 до 10. Очаква ни и безценен Великден, цената на яйцата гони 80 стотинки, а агнешкото излиза от фермата на най-малко 12 лв. живо тегло и доближава 20-21 лева.в комерсиалната мрежа. Салата се оказва деликатес с цената на зеленчуците,така че стягайте коланите -Великден идва.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР