Цените на застраховката Гражданска отговорност ще останат на сегашните си

...
Цените на застраховката Гражданска отговорност ще останат на сегашните си
Коментари Харесай

Гражданска отговорност няма да поскъпва засега

Цените на застраховката " Гражданска отговорност " ще останат на сегашните си нива или ще нарастват гладко в близко бъдеще. Това сподели в изявление за Българска телеграфна агенция ръководителят на Управителния съвет на Асоциацията на българските застрахователи Константин Велев. По думите му каква ще е смяната, ще покаже пазарът, който се движи от законите на конкуренцията.
Инфлацията е измежду факторите, които директно въздействат върху застрахователните компенсации. Към нея би трябвало да се прибавят и растежът на цените на колите, аварийните елементи и труда в автосервизите  По думите на Велев нарастването на компенсациите при полиците " Гражданска отговорност " и " Каско " е 5-6 на 100 и надали в близко бъдеще, в границите на година-две, можем да чакаме намаляване на тези цени. По-бавно е повишението на компенсациите за неимуществени вреди, което няма директна взаимозависимост от инфлацията.
За предходната година по предварителни данни на Комисията за финансов контрол застрахователният пазар отбелязва растеж. Изключение прави застраховката " Гражданска отговорност ", която се движи към равнищата от 2021 година. По имуществените застраховки растежът е към 13-14 %, по " Каско " - към 15 %, сподели Велев.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР