Цените на торовете са намалели с повече от 40 процента

...
Цените на торовете са намалели с повече от 40 процента
Коментари Харесай

Неочаквано добра новина за земеделците - торовете поевтиняват с над 40%

Цените на торовете са намалели с повече от 40 % от достигането на рекордни номинални върхове предходната пролет. Обратната наклонност се дължи най-много  неотдавнашните спадове в цените на природния газ и повторното отваряне на фабрики за торове в Европа, оповестява в месечния си мониторинг AMIS (б.р. Agricultural Market Information System).

Въпреки че цените остават съвсем два пъти по-високи от преди две години, това развиване е добра новина за производителите, които през пролетта ще стартират да купуват първични материали. Това би трябвало и да усъвършенства маржовете на доходност за доста култури, означават от AMIS.

Спадът на цените е най-отчетлив при азотните торове, което може да направи култури с интензивно потребление на тази суровина като пшеница и царевица по-привлекателен избор за засаждане, в сравнение с предходната пролет. По-ниските цени биха могли също по този начин да насърчат по-високи равнища на използване, изключително в разрастващите се страни, където потреблението на торове е относително ниско и където неотдавнашните високи цени в допълнение понижиха количествата на приложение.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР