Цените на тока се вдигат по спекулативен начин, така че

...
Цените на тока се вдигат по спекулативен начин, така че
Коментари Харесай

Рашков: Цените на тока се вдигат по спекулативен начин |

Цените на тока се подвигат по умозрителен метод, тъй че да станат непостижими за елементарния български, съобщи пред БНР служебният вицепремиер и министър на вътрешните работи Бойко Рашков.

" Правозащитните органи не могат да останат безучастни към това, което се случва у нас в този момент ", беше безапелационен Рашков. Думите му са във връзка  Тя е била по сигнал за спекулативно повдигане на цените на тока.

Рашков не даде информация за резултатите от тази акция, само че отхвърли тя да е обвързвана с изборите. Той заяви, че тези дейности " ще бъдат всекидневие оттук насетне ".

Гешев пречи да се проверяват нарушаванията на държавното управление на ГЕРБ

" В цивилизования свят няма безконтролни длъжностни лица като в нашата страна ", съобщи Рашков, визирайки основния прокурор, който по думите му е " безусловно безотговорен ".

" Когато основният прокурор (...) е определен, предпочетен от една политическа партия и продължава, така и така държавно управление, да го брани по всевъзможен метод. Това е сериозен въпрос, който на първо време би трябвало да занимае нас, тъй като ни касае като страна, като народ. Виждаме по какъв начин ръководената от Иван Гешев прокуратура не разрешава да се развие нито един развой, който касае някогашните ръководещи ", сподели той.

Министърът заяви, че не знае за формирано досъдебно произвеждане по разкритите от служебното държавно управление нарушавания.

Рашков даде образец с разкритията за нарушавания при градежа на автомагистралите, сигнали, за които са постъпили при наблюдаващия прокурор, само че пък той е оставил документите настрани и е излязъл в дълъг отпуск. По думите му това отсрочване, пази предходните ръководещи.

Той заяви още, че ще бъдат разследвани всички градежи, стартирани от държавното управление на Бойко Борисов и най-много автомагистралите . Вицепремиерът съобщи, че се съмнява " дали има деяние по строителството на автомагистрала " Хемус ", което да е в сходство със закона ".

Той съобщи, че " прокуратурата спъва следствията ", поради което за момента не ѝ се дава информация. " На тази прокуратура не може да се има доверие ", съобщи вътрешният министър.

Рашков заяви още, че корупцията и независимостта на прокуратурата са били главните въпроси на евродепутатите, които през вчерашния ден организираха среща със служебния министър. На срещата той е декларирал, че " българската прокуратура не е на равнището на европейската ".

Разпитът на Борисов

Служебният министър разяснява и разпита на някогашния министър председател Бойко Борисов, който в средата на юли даде показания по отношение на обвиняване за оказан напън на очевидец против някогашния аграрни министър Мирослав Найденов. Въпросният случай е от преди повече от 10 година

Рашков съобщи, че преди 10 година Борисов въобще не е бил разпитван по това дело. Според него  прокуратурата се е била самопоставила в състояние за слугува на политическата власт .

Той сподели още, че резултат от този разпит няма, тъй като прокуратурата пази делото.

Изборите: ГЕРБ и Движение за права и свободи купуват най-вече гласове

Както през вчерашния ден стана ясно, Бойко Рашков ще бъде и координатор на изборите. Той съобщи, че на предходните избори са били спрени опитите за престъпен избор. По думите му подобен " е бил осъществен на десетки избори преди този момент ".

" Това е заслуга на Министерство на вътрешните работи. Действали сме по легален ред по отношение на всеки, за който е получен сигнал, че приготвя пазаруване или пласиране на гласове. Това по никакъв начин не е сложна работа, тъй като в предишни интервали дотам бяха отработили схемите за пазаруване и пласиране на гласове, че не чакаха Министерство на вътрешните работи съществено да се захване с противодействието на тази тяхна активност. В тази профилактична устременост са направени към 10 200 предупредителни протокола . "

Рашков разяснява, че такива предупредителни протоколи са получавали най-много хора от ГЕРБ и Движение за права и свободи, които по думите му са двете партии с най-големи финансови запаси . Като доказателство той посочи това, че най-вече депутатски места са изгубили точно ГЕРБ и Движение за права и свободи.

Рашков разяснява още, че от назначението на служебното  държавно управление сигналите в Министерство на вътрешните работи са се усили фрапантно, което съгласно него потвърждава, че " до преди месеци хората не са имали доверие на този държавен орган и не са намирали за належащо изобщо да търсят протекция в Министерство на вътрешните работи ", само че " министерството в този момент обръща внимание на всеки сигнал на български жител ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР