Цените на петрола във вторник се понижават след като вчера

...
Цените на петрола във вторник се понижават след като вчера
Коментари Харесай

След ценовия скок петролът чака решението на Тръмп за Иран

Цените на петрола във вторник се намаляват откакто през вчерашния ден скочиха доста. Днес пазарът чака решенето на Доналд Тръмп за иранската нуклеарна договорка.

Сутринта юлските фючърси за сорта Brent на лондонската борса спаднаха с $0,76 - до $75,41 за барел. В понеделник контрактите нарастнаха с $1,3 (1,74%) - до $76,17 за барел.

Американският пример WTI с доставка юни на нюйоркската стокова (NYMEX) в това време се търгува по $69,89 за барел, с $0,84 по-малко от през вчерашния ден. През предходната сесия цената на контрактите се повиши с $1,01 (1,45%) - до $70,73 за барел.

Пазарът приключи търговията в понеделник с огромен растеж, като цените се повишиха до оптимално то 2014 година равнища, поради опасенията, че Тръмп ще заеме твърда позиция по отношение на Иран.

Президентът разгласи, че по-късно през днешния ден ще заяви своята позиция по повод съглашението за нуклеарната стратегия на Техеран.

Евентуално излизане на Съединени американски щати от договорката, която предвиждаше прекъсване на нуклеарната стратегия против анулация на западните наказания против Иран, ще провокира разтърсвания на пазарите, изключително на петролния.

Въвеждането на нови американски ограничавания и забрани за търговия с Техеран ще понижат доставките на суровината за международните пазари.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР