Цените на петрола в понеделник се понижават рязко на фона

...
Цените на петрола в понеделник се понижават рязко на фона
Коментари Харесай

Цените на петрола спадат с над 2 %


Цените на петрола в понеделник се намаляват внезапно на фона на изказванията на президента Доналд Тръмп за ново покачване на митата върху редица китайски артикули, като това слага под опасност хода на комерсиалните договаряния сред Вашингтон и Пекин. В неделя президентът Тръмп написа в блога си в Twitter, че още в петък ще увеличи от 10 % на 35 % митата на китайски артикули за износ на обща стойност 200 милиарда $. „ Другите артикули за стойност 325 милиарда $ изпратени от Китай за нас няма да се таксуват с мита, само че скоро ще бъдат – на равнището от 25 % “, е добавил американският президент. „ Търговските договаряния с Китай не престават, само че прекомерно постепенно, защото те желаят преразглеждане на договорености. Не! “, е написал Тръмп.

По данни на The Wall Street Journal, изказването на Тръп е изненадало Пекин и Китай може да анулира договарянията, които би трябвало да продължат във Вашингтон тази сряда.

„ В случай, че Съединени американски щати и Китай се откажат от комерсиалните договаряния, цената на петрола вид WTI може да се върне на минимума от 2019 година - от порядъка на 50 $ за барел “, отбелязва специалистът Хови Ли. Според него сходно решение ке се отрази отрицателно на световното търсене на нефт, само че и ще се отрази върху спада на запасите в Съединени американски щати, поддържали пазара през април.

Стойността на фючърса за юли за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures тази заран е на равнището от 69,33 $ за барел, което е с 1,52 $ или 2,15 % под равнището при затварянето на предходната сесия. В петък договорите се покачиха с 0,1 $ – до 79,85 $ за барел.

Фючърсът за петрола вид WTI за юни по време на търговията на NYMEX поевтиня с 1,48 $ или 2,31 % - до 60,51 $ за барел. При предходната сесия договорът се усили с 0,13 $ – до 61,94 $ за барел.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР