Цените на петрола в четвъртък се покачват, след като в

...
Цените на петрола в четвъртък се покачват, след като в
Коментари Харесай

Петролът се върна на $64 за барел. ОПЕК очаква по-балансиран пазар догодина

Цените на петрола в четвъртък се повишават, откакто в сряда доста спаднаха поради данните за повишение на запасите от суровината в Съединени американски щати.

От друга страна ОПЕК заяви през вчерашния ден, че чака незначителен недостиг на петролния пазар през идната година, което да отразява по-голямото равновесие сред търсенето и предлагането, в сравнение с се предполагаше по-рано. Преразгледаната прогноза на картела приказва за по нататъшно оттегляне от предстоящото пренасищане на пазара, доколкото и растежът на добива в Съединени американски щати стартира да се демонстрира забавя, отбелязва Ройтерс.

Стойността на февруарските фючърси за сорта Brent на лондонската борса ICE Futures през днешния ден сутринта с повишава до $64,02 за барел, с $0,30 над равнището от закриването на сесията през вчерашния ден. Във вторник цената на тези договори спадна с $0,62 (0,96%), до $63,72 за барел.

Януарските фючърси за американския WTI на нюйоркската стокова борса (NYMEX) в това време нарастват с $0,10 - до $58,86 за барел. В хода на търговията през вчерашния ден те поевтиняха с $0,48 (0,81%), до $58,76 за барел.

Според оповестените в сряда публични данни на енергийното министерство, стоковите ресурси от нефт в Съединени американски щати през предходната седмица са се нараснали с 822 хиляди барела, от бензин - с 5,405 млн. барела и от дестилати - с 4,118 млн. барела. При това стоковите запаси на терминала в Кушинг, където се съхраняват количествата търгувани на NYMEX са спаднали през седмицата с 3,393 млн. барела.

В същото време пазарът продължава да среди деликатно за хода на комерсиалните договаряния сред Съединени американски щати и Китай. Особено с оглед приближаването на датата - 15 декември, когато би трябвало да влязат в действие новите американски мита върху китайския импорт. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР