Цените на петрола в азиатската търговия се покачиха днес. Те

...
Цените на петрола в азиатската търговия се покачиха днес. Те
Коментари Харесай

Горещи данни! С колко скочи петролът

Цените на петрола в азиатската търговия се повишиха през днешния ден. Те вървят към нарастване за шеста поредна седмица.  Вчера Саудитска Арабия и Русия оповестиха, че ще продължат и през септември да добиват и изнасят по-малко нефт, съобщи Ройтерс.

Фючърсите за сорта Брент от Северно море, който е референтен за европейския пазар, прибавиха 30 цента, или 0,4 на 100 до 85,44 $ за барел.
-->
Американският лек недопечен нефт се повиши с 36 цента или 0,4 на 100 до 81,90 $ за барел.

Вчера Брентът съумя да покрие спада от 2 на 100, осъществен в комерсиалната сесия в сряда, и върви към седмичен растеж от 0,4 на 100. Американският лек недопечен е напът да затвори седмицата с повишаване от 1,4 на 100, откакто в сряда стана ясно, че американските ресурси са съществено намалели - с цели 15,4 милиона барела през предходната седмица, до момента в който анализатори чакаха спад от едвам 1,37 милиона барела. Това е и най-големият спад на американските ресурси от недопечен нефт от 1982 година насам.

Съобщението на Саудитска Арабия, че и през септември ще добива 1 милиона барел нефт по-малко идва ден преди днешното съвещание на отрасловите министри от страните на ОПЕК+, които ще обсъдят настоящото положение на петролните пазари.

На срещата на така наречен Съвместна министерска монигорингона комисия (JMMC) не се чака да се вземат решения за промени на сегашната политика на картела, само че изявата на Рияд и известието на съветския вицепремиер Александър Новак, че Москва и през септември ще изнася с 300 000 барела нефт по-малко повдигат въпроса за сигурността на доставките и покачват цените, показва Ройтерс.

През юни ОПЕК+ контракти договорка за ограничение на добива и доставките до 2024 година в това число, а стъпките на Саудитска Арабия и Русия са в унисон с това решение.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР