Цените на петрола умерено се понижават във вторник сутринта, след

...
Цените на петрола умерено се понижават във вторник сутринта, след
Коментари Харесай

Цената на петрола дава назад след ръста от предишните дни

Цените на петрола умерено се намаляват във вторник сутринта, откакто се покачиха ден по-рано поради решението на Саудитска Арабия да понижи производството на суровината.

Днес към 9:12 часа българско време августовските фючърси за европейския вид Brent поевтиняха с 0,33% - до $76,37 за барел. В понеделник цената на Brent се повиши с $0,58 (0,8%) до $76,71 за барел.

Котировките за юлските фючърси за американския пример WTI паднаха към този миг на Нюйоркската стокова борса с $0,36, до $71,78 за барел. В резултат на последната сесия тези договори нарастнаха с $0,41 (0,6%) до $72,15 за барел.

На 4 юни страните от ОПЕК+ се споразумяха да понижат общото равнище на квотите за добива на нефт с още 1,4 милиона барела дневно до 40,46 милиона барела на денонощие през 2024 година. В същото време Саудитска Арабия ще понижи в допълнение производството с 1 милион барела дневно още тази година.

Някои анализатори обаче предизвестяват, че новите ограничавания може да не окажат доста въздействие върху равнищата на произвеждане, защото производството на нефт в други страни от алианса ОПЕК +, в това число Русия, Нигерия и Ангола, остава високо, а ОАЕ даже усили задачата си за произвеждане през идната година.

Саудитска Арабия през юли ще усили цената на петрола с доставка до всички райони. Според Saudi Aramco цената на петрола за Съединени американски щати и района на Северозападна Европа ще се усили с 0,9 $ за барел, а за купувачите от средиземноморските страни цените ще се покачат с 0,6 $ за барел.

Петролът с доставка до азиатските страни ще нарастне идващия месец с $0,45 за барел. В резултат на това Arab Light ще коства 3 $ за барел повече от кошница нефт от Оман/Дубай. Това е най-високото равнище за последните шест месеца.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР