Цените на петрола умерено се понижават при сутрешната търговия в

...
Цените на петрола умерено се понижават при сутрешната търговия в
Коментари Харесай

Петролният пазар изчаква решенията на ОПЕК+ за добива

Цените на петрола умерено се намаляват при утринната търговия в сряда, пазарът е в очакване на резултатите от срещата на страните участнички в съглашението за ограничение на добива ОПЕК +.

Към 9:15 часа българско октомврийските фючърси за Brent на лондонската борса ICE Futures поевтиняха с $0,26, до $100,28 за барел. Във вторник цената на тези договори се увеличи с 51 цента до 100,54 $ за барел.

Септемврийските фючърси за америакнския пример WTI към същия миг при електронната търговия на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) се търгуват с $0,13 по-скъпо, до $94,55 за барел. По време на предходната сесия WTI нарастна с $0,53 до $94,42 за барел.

Министерска среща на ОПЕК+ ще се организира през днешния ден, на 3 август. Очаква се обединението да удостовери плануваното равнище на нарастване на производството на нефт през септември, макар апелите на Съединени американски щати за интензивно повишение на добива.

" Вероятността те да разгласят по-голямо нарастване на производството остава ниска - на фона на несигурни стопански вероятности и признаци на уязвимост от страна на търсенето ", сподели ANZ Research в изследователска записка.

Пазарните участници също реагират и на данните от Американския петролен институт (API), показващи нарастване на петролните ресурси в Съединени американски щати предходната седмица с 2,2 милиона барела, макар че анализаторите чакаха понижение от 600 000 барела. Официалният отчет на Министерството на енергетиката на Съединени американски щати ще бъде оповестен по-късно в сряда.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР