Цените на петрола умерено се покачват в началото на търговията

...
Цените на петрола умерено се покачват в началото на търговията
Коментари Харесай

Петролът поскъпва. САЩ натиска вносителите от Иран

Цените на петрола умерено се повишават при започване на търговията в сряда. Влияние в тази посока върху пазарите оказват съкращаването на добива и доставките от Либия и Канада, а по този начин също натискът на Съединени американски щати върху вносителите на ирански нефт.

Днес сутринта фючърсите за сорта Brent се нарастнаха до $76,57 за барел. Контрактите за американския пример WTI се търгуват $70,75 за барел.

В хода на борсовата сесия във вторник цената на Brent се увеличи с 2,1%, до $76,31 за барел, а на WTI - с 3,6%, до $70,53 за барел. Американският вид за първи път от месец насам се повиши над $70 за барел.

Цената на септемврийските петролни договори на Шанхайската интернационална енергийна борса (INE) през днешния ден сутринта се задържат на равнище 483,0 юана за барел.

Съединени американски щати изисква всички страни да прекратят вноса на нефт от Иран от ноември тази година. Но надали ще се получи цялостно заледяване на иранския експорт, считат наблюдаващите. Все отново те са склонни да одобряват, че от пазара ще изчезнат към 700 хиляди барела на денонощие, което ще стане спомагателен фактор за напън върху котировките на суровината.

В изгода на петролните цени през днешния ден играе и регистрираното редуциране на запасите от суровината в Съединени американски щати. По данни на Американския институт по петрола (API) през предходната седмица те са се понижили с 9,2 милиона барела до 4общ размер от 21,4 милиона при прогноза за понижаване с 2,6 милиона барела.

По-късно през днешния ден се чакат формалните данни за положението на запасите от Управлението за енергийна информация на Съединени американски щати (EIA).
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР