Цените на петрола скочиха, докато страните се възстановяват от пандемията

...
Цените на петрола скочиха, докато страните се възстановяват от пандемията
Коментари Харесай

Авиационен шеф: Самолетните билети несъмнено ще поскъпват

Цените на петрола скочиха, до момента в който страните се възвръщат от пандемията от COVID-19 и поради войната в Украйна.

Тези разноски ще бъдат трансферирани на потребителите, съобщи пред BBC Уили Уолш, общоприет шеф на Международната асоциация за въздушен превоз (IATA).

Бившият началник на British Airways също по този начин сподели, че лондонското летище Хийтроу е "трябвало да се приготви по-добре “, с цел да избегне протичащото се в последно време.

Туристите би трябвало да бъдат готови за покачване на разноските им за полети, съобщи Уолш пред BBC.

"Летенето ще бъде по-скъпо за потребителите, без подозрение ", сподели той, допълвайки, че "високата цена на петрола " ще "бъде отразена в по-високи цени на билетите ".

Цените на петрола към този момент се повишаваха, защото търсенето набъбна в страните, които бяха почнали да се възвръщат от пандемията от COVID-19.

Последиците от войната в Украйна покачиха в допълнение цените. Съединени американски щати разгласи цялостна възбрана на импорт на нефт от Русия, а Англия ще ограничи съветските доставки до края на годината.

Лидерите от Европейски Съюз оповестиха, че ще блокират по-голяма част от вноса на съветски нефт до края на 2022 година

Това значи, че търсенето на нефт от други производители се е нараснало, което пък води до по-високи цени.

Уолш споделя, че цените на горивата са били рекордно високи и че "петролът е най-големият детайл от разходната база на една самолетна компания ". "Неизбежно е високите цени на петрола, в последна сметка, да бъдат трансферирани на потребителите посредством по-високи цени на билетите. "

Освен с покачване на цените на билетите, потребителите във Англия би трябвало да се оправят и с анулирани полети на фона на съществени нарушавания на активността на някои летища, измежду които Хийтроу, Гетуик и Манчестър.

Според Уолш, пасажерите, чиито полети са били анулирани, може да не се наложи да заплащат повече, с цел да резервират още веднъж. Той обаче счита, че летищата, които "не могат да се оправят ", би трябвало да поправят разписанията си в този момент, "така че да обслужват колкото се може повече хора ".

Той уточни съответно летище Хийтроу, където в последно време имаше проблеми със зареждането на самолети и със системата за багажа, заявявайки, че летището несъмнено е трябвало да се приготви по-добре.

От Хийтроу отвърнаха на коментара на Уолш.

"Авиацията е сложена под забележителен напън с повишаването на търсенето – на Хийтроу се сблъскаме с 40-годишен напредък в границите на единствено четири месеца и това, от което имаме потребност, е взаимна работа и вложения в услуги за отбрана на пасажерите, а не от мнения от едва осведомени, пенсионирани шефове на самолетни компании, които се пробват да оправдаят личните си бонуси, " е декларирал представител на Хийтроу.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР