Цените на петрола се стабилизират в четвъртък след съществения им

...
Цените на петрола се стабилизират в четвъртък след съществения им
Коментари Харесай

Рязък спад на запасите в САЩ. Петролът пак се качи до $63 за барел

Цените на петрола се стабилизират в четвъртък след значителния им растеж преди този момент, подбуден от внезапното редуциране на запасите от суровината в Съединени американски щати.

Стойността на февруарските фючърси за сорта Brent на лондонската борса ICE Futures през днешния ден сутринта е $62,94 за барел, спадайки с 6 цента. В сряда цената на тези договори скочи с на $2,18 (3,6%), до $63 за барел.

Фючърсите на американския пример WTI за януари на нюйоркската стокова борса (NYMEX) в това време поевтиняват с $0,20 - до $58,23 за барел. В хода на вчерашната търговия те нарастнаха с $2,33 (4,2%), до $58,43 за барел.

Запасите от нефт в Съединени американски щати през предходната седмица са се съкратили с 4,86 млн. барела, заяви в сряда енергийното министерство. Експертите, интервюирани от S&P Global Platts, предвидиха първото от 6 седмици понижение, само че единствено със 700 хиляди барела. В същото време стоковите запаси от бензин се повишават с 3 млн. барела.

Във фокуса на вниманието на петролния пазар е съвещанието на страните е участнички в пакта ОПЕК+, което стартира през днешния ден във Виена. Анализаторите чакат те да съумеят да се спогодят за продължение периода на деяние на признатото към този момент редуциране на добива или дори за в допълнение понижаване на производството. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР