Цените на петрола се повишиха във вторник, възстановявайки се от

...
Цените на петрола се повишиха във вторник, възстановявайки се от
Коментари Харесай

Цената на петрола продължава да расте


Цените на петрола се покачиха във вторник, възстановявайки се от спад с над 1 $ за барел заради по-слабия $ и опасенията за доставките, подчертани от енергийния министър на Саудитска Арабия, осведоми организация Ройтерс.

Фючърсите на референтния недопечен нефт Brent се покачиха с 44 цента до 93,70 $ за барел. Фючърсите на американския недопечен нефт West Texas Intermediate пък доближиха до 85,35 $ за барел.

Индексът на щатския $ падна по време на следобедната търговия, правейки петрола, деноминиран в долари, по-евтин за други притежатели на валута и спомагайки за повишение на цените.

Междувременно стягането на пазарите за полутечен природен газ (LNG) в международен мащаб и огромните производители на нефт, които понижават доставките, сложиха света в средата на първата в действителност световна енергийна рецесия.

Петролът поевтиня с над 1 $ за барел по-рано денем заради признаци на несигурна икономическа интензивност в Съединените щати и Китай, двата най-големи консуматори на нефт в света.

Запасите от недопечен нефт в Съединени американски щати се чака да набъбнат тази седмица , което може да ограничи растежа на цените.
 Цената на петрола потегли още веднъж нагоре
Цената на петрола потегли още веднъж нагоре

Сутринта Brent се търгува по $92,33, а WTI - по $86,50 за барел
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР