Цените на петрола се повишиха в ранната търговия в сряда

...
Цените на петрола се повишиха в ранната търговия в сряда
Коментари Харесай

Петролът поскъпна след скок в запасите на САЩ

Цените на петрола се покачиха в ранната търговия в сряда на фона на спада в запасите на Съединени американски щати, съобщи Ройтерс.

Към 8:30 часа българско време цената на сорта Брент се увеличи с 0,07 $ или с 0,14%  до 51,16 $ за барел, до момента в който американският лек недопечен нефт WTI нарастна с 0,14 $, или 0,29%,  до 48,17 $ за барел.

„ Цените на петрола бяха подкрепени от по-слабия $ и от данните на Американският петролен институт за запасите (АПИ) “, разяснява Стивън Инес от Axi

Според данните на АПИ запасите на Съединени американски щати от недопечен нефт са намалели с 4,8 млн. барела в седмицата до 25 декември, до момента в който упованията на анализаторите бяха за намаляване с 2,6 млн. барела. Това значи, че общите ресурси на Съединени американски щати са 492,9 млн. барела.

Новият вариант на ковид, открит първо във Англия, докара до въвеждането на нови ограничаващи ограничения и се отрази отрицателно на търсенето на горива. Очаква се търсенето на изкоаепми горива да остане ниско даже след пандемията на фона на огромните вложения в по-екологичните други възможности.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР