Цените на петрола се повишават в петък след значителен спад

...
Цените на петрола се повишават в петък след значителен спад
Коментари Харесай

Цената на петрола се вдига слабо след срива от последните дни

Цените на петрола се покачват в петък след забележителен спад в сряда и четвъртък заради опасения от закъснение на международната стопанска система и понижаване на търсенето поради нов вид зараза от вирусна пневмония.

Мартенските фючърси за сорта Brent през днешния ден сутринта на лондонската борса нарастват с $0,22 и се търгуват по $62,26 за барел. През миналата сесия цената на тези договори се намали с $1,17 (1,85%) до Щатски долар 62,04 за барел.

Аналогичните фючърси за американския пример WTI към този миг се покачиха при електронната търговия на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) с $0,20, до $55,79 за барел. Вчера цената им спадна с 1,15 $ (2,03%), до $55,59 за барел.

В четвъртък цената на Brent падна до най-малко от 3 декември, а WTI - до най-малко от 29 ноември, отбелязва Dow Jones.

Властите в Китай взеха решение в петък да изолират 13 града, с цел да предотвратят по-нататъшното разпространяване на пневмонията, породена от нов вид ковид. Случаи на зараза с новия вирус са регистрирани с изключение на в Китай, в Тайланд, Япония, Южна Корея, Съединени американски щати и Сингапур. Според последните данни в Китай са доказани 853 случая, други 11 - отвън Китай, 25 пациенти са умряли.

" В момента не виждаме съществени последствия за търсенето на нефт ", сподели Маниш Радж, финансов шеф на Velandera Energy, пред MarketWatch. " Въпреки това, поради обстоятелството, че китайските управляващи са затворили редица градове, можем да приказваме за ограничавания за пътешестване, което ще докара до анулация на полетите, понижаване на районния туризъм и надлежно намаляване на икономическата интензивност в Китай. "

Отслабване в търсенето на нефт, сподели той, може да се случи освен вследствие на стесняване на туризма, само че и в следствие от понижаване на икономическата интензивност като цяло. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР