Цените на петрола се понижиха в ранната търговия в понеделник,

...
Цените на петрола се понижиха в ранната търговия в понеделник,
Коментари Харесай

Петролът поевтинява преди срещата на Фед за лихвите

Цените на петрола се намалиха в ранната търговия в понеделник, като вниманието е ориентирано към срещата на Федералния запас на Съединени американски щати по-късно тази седмица, защото вложителите се пробват да оценят апетита на централната банка за по-нататъшни покачвания на лихвените проценти. В същото време опасенията по отношение на повишаването на търсенето на гориво в Китай и увеличеното предложение на съветски недопечен нефт натежаха на пазара, написа Ройтерс.

Към 09:00 часа българско време през днешния ден сортът Брент поевтиня с 0,85 $, или 1,14%, до 73,94 $ за барел. Цената на американския лек недопечен нефт WTI се намали с 0,81 $, или 1,15%, до 69,36 $ за барел.

И двата индикатора записаха втори следващ седмичен спад предходната седмица, защото разочароващите стопански данни от Китай породиха опасения по отношение на растежа на търсенето в най-големия вносител на недопечен нефт в света, компенсирайки повишението на цените от обещанието на Саудитска Арабия да понижи производството с 1 милион барела дневно през юли.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР