Цените на петрола се понижиха в днешната азиатска търговия, след

...
Цените на петрола се понижиха в днешната азиатска търговия, след
Коментари Харесай

Цените на петрола отново тръгнаха надолу

Цените на петрола се намалиха в днешната азиатска търговия, откакто Китай разгласява разочароващи стопански данни. През май растежът на китайските продажби на дребно и на промишленото произвеждане е останал под упованията, засилвайки опасенията, че най-големият вносител на нефт в света е изправен пред по-слабо икономическо възобновяване, написа Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.
Фючърсите на сорта Брент от Северно море, който е референтен за европейския пазар, поевтиняха с 21 цента или 0,3 на 100 до 72,99 $ за барел.
Американският лек недопечен нефт бе надолу с 20 цента до 68,07 $ за барел.
И двата договора изгубиха 1,5 на 100 през вчерашния ден, откакто Управлението за федерален запас на Съединени американски щати (УФР) остави без смяна главните си лихвени проценти, само че също по този начин предвижда нужда от още покачвания на лихвите тази година. Това провокира терзания измежду вложителите, че среда с по-високи лихвени проценти ще забави стопанската система и ще понижи търсенето на нефт.
Днешните стопански данни от Китай единствено ускориха опасенията за търсенето на нефт.
Промишленото произвеждане в Китай е повишено с 3,5 на 100 през май на годишна база, оставайки надалеч под априлския си растеж с 5,6 на 100.
За същия интервал продажбите на дребно в страната са се повишили с 12,7 на 100, при прогнози за напредък от 13,6 на 100, до момента в който през април наддадоха с 18,4 на 100.
Междувременно запасите от недопечен нефт в Съединени американски щати се покачиха с към 8 милиона барела през седмицата, завършила на 9 юни, съгласно данни на Администрацията за енергийна информация. Анализатори чакаха спад от към 500 000 барела.
Запасите от бензин и дизел също се покачиха повече от предстоящото.
В Съединени американски щати, сезонът на пътуванията наподобява има едва начало и до момента в който общото индиректно търсене на нефт наподобява устойчиво, то въпреки всичко спада с 0,3 милиона барела дневно по отношение на същия интервал на предходната година, показаха анализатори на американската банка " Ситигруп " (Citigroup), съгласно които " забележимите световни петролни ресурси също не престават да се повишават ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР