Цените на петрола се понижиха в днешната азиатска търговия, продължавайки

...
Цените на петрола се понижиха в днешната азиатска търговия, продължавайки
Коментари Харесай

Петролът поевтинява в азиатската търговия

Цените на петрола се намалиха в днешната азиатска търговия, продължавайки спада си от миналата сесия, поради спекулации към съглашението за по-нататъшни съкращения на добивите от ОПЕК+, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.

Фючърсите на сорта Брент от Северно море, който е референтен за Европа, бяха надолу с 6 цента или 0,07 на 100 до 81,36 $ за барел. Американският лек недопечен нефт поевтиня с 66 цента или 0,86 на 100 до 76,44 $ за барел. Вчера нямаше покупко-продажби за договора в Съединени американски щати, защото страната означи Деня на благодарността.

И двата сорта обаче са напът да отбележат първото си седмично повишаване от пет седмици, подкрепени от упованията, че ОПЕК+ може да понижи предлагането, с цел да балансира пазарите.

13-те страни от Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК) и 10 техни съдружници, които дружно образуват ОПЕК+, изненадаха пазара тази седмица, като оповестиха, че ще отсрочат срещата си с четири дни – за 30 ноември, защото страните се пробват да реализират консенсус по отношение на квотите за произвеждане.

" Най-вероятният резултат в този момент наподобява е удължение на съществуващите съкращения ", счита анализаторът на Ай Джи (IG) Тони Сикамор.


Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР