Цените на петрола се покачиха в азиатската търговия поради опасенията

...
Цените на петрола се покачиха в азиатската търговия поради опасенията
Коментари Харесай

Петролът поскъпва заради продължаващото свиване на добивите

Цените на петрола се повишиха в азиатската търговия заради опасенията на вложителите по отношение на свиването на добивите от страна на някои съществени производители, които отвърнаха резултата от следващото повишаване на главните лихвени проценти в Съединени американски щати, оповестено нощес от УФР, оповестяват Ройтерс и Българска телеграфна агенция. Натиск върху пазара оказват и обещанията на китайските управляващи, че ще вземат ограничения, с цел да подтикват бизнеса.

Сортът Брент от Северно море, който е референтен за европейския пазар, добави 36 цента, или 0,4 на 100 до 83,28 $ за барел.

Американският лек недопечен нефт се повиши с 48 цента или 0,9 на 100 до 79,26 $ за барел.

В сряда и двата сорта поевтиняха след данните за спада на американските ресурси с повече от предстоящото, а УФР подвигна лихвите с 25 базисни пункта и остави вратата отворена за нови покачвания. Очаква се през днешния ден и ЕЦБ да разгласи покачване на лихвите със същия ритъм.

Цената на суровия нефт пораства от четири седмици насам, най-много поради свиването на добивите от страна на съществени производители в границите на ОПЕК+, най-много Саудитска Арабия и Русия.

Анализатори чакат сортът Брент скоро да доближи цена от 85 $ за барел.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР