Цените на петрола са сравнително стабилни в ранната търговия в

...
Цените на петрола са сравнително стабилни в ранната търговия в
Коментари Харесай

Леко поскъпване на петрола, докато инвеститорите чакат реакция от ОПЕК на освобождаването на резерви

Цените на петрола са относително постоянни в ранната търговия в четвъртък, защото вложителите изчакват реакцията на огромните производители след решението на няколко страни, водени от Съединени американски щати, да освободят нефт от стратегическите си запаси в опит да охладят цените, съобщи Ройтерс.

Към 8:35 часа българско време сортът Брент нарастна с 0,13 $, или 0,16%, до 82,38 $ за барел, следвайки спад от 6 цента в сряда. Цената на американският лек недопечен нефт WTI се увеличи с 0,02 $, или 0,03%, до 78,41 $ за барел, откакто през вчерашния ден загуби 11 цента.

„ Освобождаването на нефт от стратегическите запаси ускорява конкуренцията за надзор на петролния пазар измежду най-големите производители в света “, разясняват анализатори на ANZ.

„ Не чакаме ОПЕК да стои безучастно, до момента в който пазарът навлиза в сериозен интервал “, прибавят те.

Всички погледи в този момент са ориентирани към Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК) и нейните съдружници, отпред с русия, известни като формата ОПЕК+, които ще се срещат идната седмица, с цел да дискутират търсенето и предлагането на нефт.

„ Смелият ход от страна на вносителите на нефт отвори необятно отворена врата за ОПЕК+ да поправя надолу политиката си за доставки по време на срещата на 2 декември “, сподели анализаторът на Rystad Energy Луиз Диксън.

Групата прибавя по 400 хиляди барела дневно към своите доставки от месец август насам, оттегляйки се последователно от рекордните ограничавания на производството, въведени предходната година поради пандемията от COVID-19.  ОПЕК+ ще се срещне на 2 декември, с цел да реши дали ще усили добива с още 400 хиляди барела дневно през януари.

Високите цени на петрола способстват за възходящия инфлационен напън. Според анализатори на Goldman Sachs освобождението на петролни запаси от Съединени американски щати и други страни може да добави 70-80 млн. барела към пазара.  От ANZ показват, че тези 70 млн. барела може да доведат до остатък на пазара.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР