Цените на петрола регистрираха нови повишения в ранната търговия във

...
Цените на петрола регистрираха нови повишения в ранната търговия във
Коментари Харесай

Петролът поскъпва за трети пореден ден

Цените на петрола записаха нови покачвания в ранната търговия във вторник на фона на опасенията, че нова стихия може да повлияе на добива в Тексас през тази седмица, съобщи Ройтерс.  

Към 8:50 часа часа българско време сортът Брент нарастна с 0,47 $, или 0,64%, до 73,98 $ за барел, откакто миналата сесия напредна с 0,8% Цената на американския лек недопечен нефт WTI се увеличи с 0,50 $, или 0,71%, до 70,95 $ за барел, откакто през вчерашния ден нарастна с 1,1%. Това е трети ден на растеж за двата бенчмарка, като те са покрай най-високото си равнище то началото на август.

В понеделник стартира евакуация на офшорни петролни платформи в региона на крайбрежието на Съединени американски щати в Мексиканския залив поради приближаващата тропическата стихия Никълъс. Тя се е насочила към брега на Тексас с ветрове със скорост от 113 километра в час. Експертите предизвестяват, че тя може да засегне и Луизина, която към момента не се е възстановила от урагана Айда.

„ Притесненията по отношение на Никълъс провокираха покупки на петролния пазар, защото е евентуално той да удари региона, унищожен от Ийда, макар че не се чака да е толкоз мощен, колкото урагана “, разяснява Хиройки Кикукава от Nissan Securities.

Над 40% от потенциала за произвеждане на нефт и газ на Съединени американски щати в региона на Мексиканския залив беше отвън строя в понеделник – две седмици откакто Айда връхлетя брега на Луизина.

На пазара се отразиха и очакванията за възобновяване на договарянията за нуклеарното съглашение сред Иран и Запада, откакто през вчерашния ден стана ясно, че Техеран ще възвърне достъпа на Международната организация за атомна сила (МААЕ) до камерите за наблюдения на нуклеарните уреди в страната.

Междувременно анализаторите чакат добива от нефт от най-големите седем шистови района в Съединени американски щати да нарасне с 66 хиляди барела дневно през октомври до 8,1 млн. барела дневно – най-високото равнище от април 2020 година насам.

Вчера ОПЕК намали прогнозата си за размера на предлагането от страни отвън организацията тази година със 170 000 барела на ден, най-много поради разпространяването на Делта разновидността на ковид.

Като цяло се чака предлагането през 2021 година да нарасне с 900 000 барела на ден до 63,8 млн. барела на ден, най-много поради увеличенотопроизводство на Канада, Русия, Китай, Съединени американски щати, Бразилия и Норвегия.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР